понеделник, 21 Май 2018, 15:34
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
23 Яну 2014 11:57 | Новини

Дамян Вътев спечели приза „Млад фермер“ за 2013 г. на Фондация „Еврика“

Останалите отличия са за „Постижения в науката“ и „Млад Мениджър“

Дамян Вътев спечели приза „Млад фермер“ за 2013 г. на Фондация „Еврика“
Снимка: AGRO.BG
Оцени статията
|

На традиционна церемония Фондация „Еврика“ раздаде ежегодните си награди в 3 конкурсни категории: „Постижения в науката“, „Млад Мениджър“ и „Млад фермер“. Сред условията на конкурса е ограничението претендентите да са на възраст до 35 години, а окончателният избор на победителите се извършва от специално жури за всяка категория. С връчването на призовете организаторите на надпреварата имат за цел да  стимулират най-добрите постижения в съответната област и популяризиране на най-талантливите и способни млади хора, на тяхната дейност и успехи, сподели за AGRO.BG Боряна Кадмонова, изпълнителен директор на Фондация „Еврика“.

Победител в категорията „Млад фермер“ стана Дамян Вътев. Той има бакалавърска степен по „Стопанско управление“, а още преди да стартира самостоятелен бизнес, помага в месопреработвателното предприятие на баща си. В момента младият фермер се занимава с животвовъдство и зърнопроизводство в Севлиевския регион. Дамян Вътев вече има идеи за бъдещото развитие на своето стопанство и смята, че земеделието може да бъде доста перспективен бизнес за младите хора в България.

Наградата за постижения в науката за 2013 г. беше присъдена на Славея Петрова, магистър по специалността „Екология и опазване на екосистемите“. Млад мениджър на 2013 г. стана Николай Бойков, магистър по философия и връзки с обществеността, който от 2009 г. оглавява РR агенция.

Вижте видео...

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker