1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 300 метра бракониерски мрежи от язовир „Копринка“

Иззети са 300 метра бракониерски мрежи от язовир „Копринка“

Снимка:

Уловената в тях около 13 кг риба е освободена и върната обратно във водоема

Хванат е нарушител, извършващ нерегламентирана търговия с риба в Добрич и са иззети 300 метра бракониерски мрежи от язовир „Копринка“ при проверки на инспектори на ИАРА Добрич и Стара Загора.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич са извършили проверка в търговската мрежа. Установен е нарушител, извършващ незаконна търговия на риба. От него е конфискувана 69,300 кг цаца. На лицето е съставен акт за нерегламентирана продажба на риба от нерегистрирано лице, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/. Рибата в последствие е дарена на Дом за стари хора в гр. Добрич.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора са извършили проверка на язовир „Копринка“. При обхода на водоема по суша и вода в местността Плачи могила са открити и извадени от водата 300 метра бракониерски мрежи с големина на окото 70 мм. Уловената в тях около 13 кг риба /10 кг платика и 3 кг бяла риба/ е освободена и върната обратно във водоема. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител на нарушението.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.