1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Има забавяне на повече от 3500 проекта от предишното ръководство на ДФЗ

Има забавяне на повече от 3500 проекта от предишното ръководство на ДФЗ

Над 15 млн. евро по Програмата за развитие на селските райони са разплатени

Над 3500 са документите за забавени плащания на земеделците.

Това обяви новият директор на ДФ "Земеделие" Атанас Добрев пред БНР. „Още първия ден след встъпването ми в длъжност назначих комисия, която да опише намерените в кабинета документи на бившия изпълнителен директор на ДФ "Земеделие". Докладът, който ми се представи в петък вечерта, е над 180 страници и описва над 3500 документа, които са забавени”, обясни Добрев.

По думите му за първите четири дни екипът на фонда е успял да плати над 15 млн. евро по Програмата за развитие на селските райони. „Това са изпълнени проекти, договорени през 2012 година. Подписах 47 договора по Мярка 121 за модернизиране на селски стопанства, като повечето от тях са биостопанства”, обясни Добрев.

Той изтъктна, че след встъпването му в длъжност всички ще могат да идват при него за консултации. „Моята цел е да стабилизирам тази машина, която е голяма. Ще отпуша всичко, за да няма забавяне и загуба на нито едно евро”, категоричен беше той. Добрев допълни, че с встъпването му в тази длъжност оставката му стои в джоба.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.