1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Демонстрация на трактори и товарачи край село Якимово

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Демонстрация на трактори и товарачи край село Якимово

И още: Добра ли ще е годината за царевицата и слънчогледа

Демонстрация, организирана край старозагорското село Ковач, представи на земеделските производители иновативна техника. Първи в полето влязоха две пръскачки. Коя е иновативната технология при самоходния модел?

Успешното производство на рапица започва с високодобивни хибриди и завършва с прибирането на реколтата с минимални загуби. Затова устойчивостта на шушулките на разпукване е от особена важност. Тази седмица в АГРОФОРУМ ще присъстваме на експеримент, който има за цел да сравни тази устойчивост при обикновен хибрид и при специално селектиран.

Дали фермерите стават все по-капризни към техниката, която използват, или пък световните производители на машини и оборудване имат неписано съревнование по внедряване на иновации? Какъвто и да е отговорът, хубавото е, че и родните земеделски производители могат да се ползват от последните световни новости. За да ги видите, ще ви заведем на демонстрация край село Якимово.

Как се развиват царевицата и слънчогледът. Очакват ли земеделските производители високи добиви и само благоприятните климатични условия ли са причина за оптимистичните прогнози. За да разберем, се отправяме към село Паскалево, Добричка област.

Инициативата Field Days 2014 показа на земеделските производители в района на община Криводол до Враца подходящи за зърнопроизводството машини. Домакин на демонстрацията беше земеделският производител Мирослав Иванов.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 02.08.-09.08.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.