1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Полярният трактор MF 5610 е вече в Антарктика - всичко е готово за 5000-километровата експедиция

Полярният трактор MF 5610 е вече в Антарктика - всичко е готово за 5000-километровата експедиция

Пристигането съвпада с годишния юбилей от създаването на търговската марка Massey Ferguson

Екипът на Massey Ferguson, световна търговска марка на AGCO (NYSE: AGCO), е горд да обяви, че тракторът MF 5610 на Massey Ferguson, който ще застане начело на експедицията до Южния полюс, се е приземил в Антарктика.

Амбициозната мисия на “Антарктика 2”, а именно да достигне до Южния полюс с трактор, предвиждаше да започне своето 5000-километрово пътуване по леда, миналия уикенд (22-23 ноември) в зависимост от метеорологичните условия.

Транспортиран със самолета за превозване на тежки товари IL76, тракторът се приземи в Ново Рануей, тръгвайки от Кейптаун, където е бил подложен на последни приготовления за полярното приключение.

"Много вълнуващо е да видим първите снимки на нашия трактор MF 5610 в Антарктика, където той ще работи през следващите няколко седмици", казва Кембъл Скот, директор “Продажби и развитие на търговските марки” на Massey Ferguson. "Пристигането на MF 5610 в този момент е много подходящо, тъй като съвпада с годишнината от официалното създаване на търговската марка Massey Ferguson на 19 ноември 1957 г.

"Очакваме с нетърпение началото на мисията и ще проследим напредъка на екипа на експедицията “Антарктика 2” по пътя й до Южния полюс. Това дълго и мъчително пътуване 2014 има за цел да повтори постигнатото от сър Едмънд Хилари - изследовател и ръководител на първата механизирана експедиция до Южния полюс през 1958 г. с помощта на трактора TE20 на Ferguson. "

MF 5610, 110 к.с. е стандартен производствен трактор, който е специално подготвен за екстремни антарктически условия от инженерния екип на Massey Ferguson в завода за трактори на AGCO в Бове, Франция.

“Посланик” на експедицията и нейн водач е Манон Осервоорт, по-известна като "Момичето трактор", която вече е карала трактор в продължение на 38000 км от дома си в Холандия през Европа и Африка. Тя се присъедини към многонационалния екип, включващ опитни полярни изследователи, технически и комуникационни специалисти.

"Освен, че е “херкулесов” тест за сила и издръжливост, експедицията ще покаже на света как достъпните технологии и иновативните услуги могат да помогнат на новото поколение земеделски производители. Тяхното предизвикателство е да се създаде устойчив бизнес, който да отговори на нарастващите потребности от храна в света, " добавя Кембъл.

Заедно с Massey Ferguson, който доставя трактора, “Антарктика 2” е подкрепена от водещи индустриални партньори - Тrelleborg, Castrol, AGCO Finance, AGCO Parts, Fuse Technologies и Mechatrac.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.