1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Пътешествие в бъдещето на слънчогледопроизводството

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Пътешествие в бъдещето на слънчогледопроизводството

И още: С кое най-значимо събитие в агробизнеса ще стартира 2015 г.?

Тази седмица АГРОФОРУМ започва с едно пътешествие в бъдещето. Всъщност бъдещето вече е тук, когато става въпрос за най-новата селекция при слънчогледа. Ще направи ли тя истинска революция в земеделието?

2015-та година ще стартира с едно от най-значимите събития в сектора – провеждането на най-голямото аграрно изложение у нас от 4 до 7 март. Според организаторите то ще бъде още по-мащабно и добре логистично структурирано за удобство на изложители и посетители.

Ефикасната растителна защита е в пряка зависимост от конкретните условия за всяка стопанска година, както и от умението на фермерите да съобразят с тях гъвкавото приложение на препаратите. Това и още полезна информация научиха гостите на национален агросеминар в Пловдив. Ето още по темата.

Как да направим производството на царевица по-печелившо и да изберем хибриди, които ще ни гарантират рекордни добиви? Отговорите на тези въпроси бяха дадени на семинар, проведен край Варна, на който се събраха над 300 земеделски производители от цялата страна.

Агротехниката е част от цялостния процес за рентабилно производство. Най-важното условия е да тя да е издръжлива и икономична. Да видим заедно кои са предложенията за 2015 г.

Иновациите в растителната защита дават добавена стойност в земеделското производство. В това се убедиха земеделски производители, които през 2014 г. използваха последните и най-нови разработки на агрохимическата индустрия. Какви резулатти получиха –  ще видите един кратък обзор.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 13.12.-20.12.2014г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.