1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Байер КропСайанс проведе семинар в к.к. Златни пясъци

Байер КропСайанс проведе семинар в к.к. Златни пясъци

Акцент беше поставен на новия фунгицид Солигор

Солигор е името на най-новия продукт на Байер КропСайанс, с който през 2015 година фирмата ще впечатли земеделците в България. Това заявиха представителите от Байер по време на първата за тази година среща с фермери от цялата страна. „Заедно по пътя напред“ е логото на поредицата от такива информационни срещи, които ще проведе компанията. Байер е готова да отговори на предизвикателствата, като за целта лансира новия фунгицид Солигор. Това е системен, широкоспектърен фунгицид с предпазен, лечебен и изкореняващ ефект, каза Жечо Мурзов, мениджър продажби в компанията.

Продуктът съдържа ново поколение триазол, допринасящ за отличния фунгициден ефект. Използва се с наземна техника с работен разтвор 20-40 л/дка. Солигор е още по-добра версия на Фалкон и Прозаро, като е получен чрез надграждане на двата успешни продукта. Той се прилага за третиране на пшеница, ечемик, ръж и тритикале, подходящ е за първо третиране на растението, като може да се използва и в по-късни фази на растеж.

Новост, с която Байер ще зарадва земеделците през 2015 година, са т.нар. „виртуални пакети“ или всеки един от фунгицидите ще се ползва с допълнителна отстъпка в ценовите пакети.

По време на срещата лектори от АУ-Пловдив представиха пред фермерите полезна информация за болестите по растенията и как да се предпазят и борят с тях.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.