1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какви са ползите от създаването на организации на млекопроизводители

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какви са ползите от създаването на организации на млекопроизводители

И още: Българската селекция при пшеницата дава забележителни резултати като качество на зърното и като добиви

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви срещнем с един от собствениците на световноизвестна компания за производство на агротехника, който беше на посещение у нас. Очакват ви любопитни новини за реколтата и за най-авангардните модели трактори и зърноприбиращи машини. Преди това ще ви покажем най-големия роторен зърнокомбайн у нас, който прибра реколтата край село Българово, в Южна България. Машината е най-новата придобивка на земеделския производител Иван Генчев, който и това лято жъне качествено, бързо и без загуби. 

Как да намалите загубите от добива при рапицата? Какви са постиженията на селекционерите по отношение неразпукливостта на шушулките на маслодайната култура? Вижте какво показа проведен експеримент с иновативна генетика. 

На посещение в България пристигна Франческо Кароца, заместник-председател на световна компания за производство на агротехника. Той се срещна със земеделски производители, за да научи какви характеристики на машините са водещи за тях и изрази удовлетворение от работата с един от българските си дистрибутори. 

Българската селекция при пшеницата дава забележителни резултати като качество на зърното и като добиви. В това се убедихме, присъствайки на жътва на български сорт край добричкото село Паскалево. 

Мащабна платформа, представяща богато разнообразие от земеделска техника в действие на полето, се проведе в няколко землища на страната. За поредна година тя събра представители на земеделския бранш, пред които бяха демонстрирани световните новости и върховите технологии за рентабилно земеделие.

Ще помогне ли сдружаването в организации за оцеляването на млекопроизводителите у нас и какви могат да бъдат реалните ползи за съдружниците? Вижте как се справя една от първите създадени у нас организации на производители в община Раковски.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.