1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Община Варна организира пролетно почистване на града

Община Варна организира пролетно почистване на града

Акцията ще започне на 11-ти април и ще приключи на 17-ти април

Община Варна организира пролетно почистване на града. Акцията ще започне на 11-ти април и ще приключи на 17-ти април, като в обхвата попадат градски зони, междублокови пространства, спортни площадки, алеи и други обществени територии.

По заповед на кмета Иван Портних районните и кметските  администрации трябва да информират управителите на етажната собственост, неправителствените организации, строителните фирми, търговските вериги, пенсионерските и  спортните клубове, организаторите на детски събирания за предстоящото почистване и да ги поканят да се  включат в него.
Заповедта на кмета задължава районните и кметски администрации да обявят на официалните си сайтове периода и създадената организация за почистването, както и да информират гражданите къде се намират контейнерите за разделно  събиране на едрогабаритни , строителни и растителни отпадъци.  Те трябва да  координират работата на участниците в почистването, да  определят местата за чистене и събиране на боклука, да осигурят торби и ръкавици. Заповедта ги задължава още да се погрижат отпадъците да бъдат извозени до три дни след  събирането им.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.