вторник, 23 Април 2019, 09:07
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
06 Окт 2016 15:03 | Новини

Приют за стари магарета

Група ентусиасти реализират идеята в село Баничан

Приют за стари магарета
Оцени статията
|

Приют за стари магарета в благоевградското село Баничан. Той е изграден с ентусиазма на местни ветеринари и техни колеги от Швейцария.

Организацията, която ни подкрепя е Швейцарска разказва д-р Марио Дърпатов, цитиран от Агро ТВ. Тя е за защита на животните и идеята естествено евсички тези изстрадали с годините, магаренца след като вече не могат да си вършат работа, която е много благородна, на полето тука при нас могат да си изкарат старините, допълва ветеринарният лекар. 

Дните на старите магарета минават в лечение на стари болежки и кротко излизане на паша в близката гора. Всяко животно е включено в каталог, а името му е грижливо изписано на информационно табло.

Специален обор, харнилки, топли наметала за студените есенни дни са подсигурени за всички животни от магарешкия приют в село Баничан. Засега приютът е с капацитет за 60 животни, в случай, че се появят обаче още стари магарета, които остават без стопани,  ветеринарите са готови да разширят периметъра и разкрият още места за кротките животни.

Автор: Снежана Любенова

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker