1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фермери от цялата страна излизат на протест

Фермери от цялата страна излизат на протест

Причината - промените в наредбата за прилагане на директните плащания през 2017 г.

Фермери от цялата страна излизат на протест заради начина, по който се разпределят фермерските субсидии. Над 1000 фермери се очаква да излязат пред земеделското министерство, а искането им е за равнопоставеност, съобщава BTV.

Фермери от Националната овцевъдна асоциация и Асоциацията за развъждане на млечни породи кози ще настояват за среща със служебния министър. Причината са промените в наредбата за прилагане на директните плащания през 2017 г. Те настояват да отпаднат заложените несправедливи ограничения за директните продажби, количествата преработка и ограничаване продажбите в определени административни области, посочени в Наредба 26 на земеделското министерство.

Фермерите настояват за справедливост и изчистване на българското земеделие от "субсидаджиите", от които няма нужда никой и които петнят името на българския земеделец и животновъд. Те създават единствено образа в обществото на животновъда, непрекъснато мрънкащ, недоволен готованец, които освен да гледа как да получи публични пари, друго нищо не прави, дори не иска да има прозрачност за скромните 70 литра реализирано мляко на овца, представляващи 50% от млечността в овцевъдството в ЕС.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.