вторник, 22 Май 2018, 15:11
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
21 Апр 2017 15:54 | Новини

Над 70% от французите са опитвали органично месо

Цената обаче за някои от потребителите е твърде висока

Над 70% от французите са опитвали органично месо
Оцени статията
|

Над 70% от французите са опитвали органично месо. Това показват данните от проучване. Всяка година след 2015-та фирмата провежда проучване сред потребителите.

Биологичното месо е предпочитано преди всичко заради неговото положително въздействие върху хуманното отношение към животните - това заявяват 79% от респондентите. На следващо място се поставя защита на околната среда и здравето. Цената обаче за някои от потребителите е твърде висока - 48% от французите рядко консумират биологично месо.

Профилът на потребителите показва, че делът на анкетираните, които купуват биомесо расте с възрастта. Лицата, принадлежащи към социално-икономически групи с  висока покупателна способност и пенсионерите са по-склонни да се възползват от възможността. 6 от 10 французи смятат, че органичното месо се продава значително по-скъпо от конвенционалното. 26 на сто казват, че искат да увеличат консумацията на биологично месо в бъдеще. 70% не смятат да променят хранителните си навици. Експертите са на мнение, че се оформя стабилна потребителска база за биологичното месо.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker