1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Над 70% от французите са опитвали органично месо

Над 70% от французите са опитвали органично месо

Цената обаче за някои от потребителите е твърде висока

Над 70% от французите са опитвали органично месо. Това показват данните от проучване. Всяка година след 2015-та фирмата провежда проучване сред потребителите.

Биологичното месо е предпочитано преди всичко заради неговото положително въздействие върху хуманното отношение към животните - това заявяват 79% от респондентите. На следващо място се поставя защита на околната среда и здравето. Цената обаче за някои от потребителите е твърде висока - 48% от французите рядко консумират биологично месо.

Профилът на потребителите показва, че делът на анкетираните, които купуват биомесо расте с възрастта. Лицата, принадлежащи към социално-икономически групи с  висока покупателна способност и пенсионерите са по-склонни да се възползват от възможността. 6 от 10 французи смятат, че органичното месо се продава значително по-скъпо от конвенционалното. 26 на сто казват, че искат да увеличат консумацията на биологично месо в бъдеще. 70% не смятат да променят хранителните си навици. Експертите са на мнение, че се оформя стабилна потребителска база за биологичното месо.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.