1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в Агрофорум: Предизвикателствата пред земеделието в България през 2018 г. 

Тази седмица в Агрофорум: Предизвикателствата пред земеделието в България през 2018 г. 

И още: Интелифреш - форумът, посветен на производството и реализацията на пресни плодове и зеленчуци

Каква е равносметката от изминалите 12 месеца по отношение работата с еврофондовете и какви са предизвикателствата през 2018-та – разговор с политика Петя Ставрева.

За първи път у нас  ще бъде проведен форум, посветен на производството и реализацията на пресни плодове и зеленчуци. Производители, търговци, износители и партньори по цялата верига на доставки ще се срещнат на 16 януари в Стара Загора.

Ще ядем ли скакалци и личинки от мухи. В различни части по света функционират успешно ферми за отглеждане на насекоми. А учени предричат странните храни да станат част от менюто на трапезата ни.

Мисията на фермерските пазари е да предоставят достъп до чиста храна. За трета поредна година столичани имаха възможността да се снабдят директно от производителите с екологични и био продукти и да сложат на празничната си трапеза вкусна и питателна храна.

Някои от традиционните производства в българските общини се възраждат в нови условия. Такова е производството на боза. И докато в Радомир има Музей на бозата, в Пещера от двадесет години отново се прави боза, с намерението традицията да продължи.

Международен център за опазване здравето на дивеча стартира дейността си у нас. Структурата е първата по рода си в Европа. Единствената работеща до момента е в Канада. Центърът ще функционира в Правец.

Подробности за предаването на адрес www.agroforum.bg

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.