1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в Агрофорум: Каква технология за растителна защита да изберем за своите посеви

Тази седмица в Агрофорум: Каква технология за растителна защита да изберем за своите посеви

И още:  Нова технология за прецизно торене със златен медал за иновации

Нова технология за прецизно торене по време на сеитба на полските култури беше сред отличените със златен медал иновации на тазгодишното издание на изложението за селско стопанство в Пловдив.

Конкурентното зеленчукопроизводство се нуждае от селекция при семената, която да отговаря на предизвикателствата на пазара. Какви са най-новите разработки при зеленчуковите култури.

Новата генетика хибриди царевица и слънчоглед дава по-стабилни добиви. И един интересен факт - за да излязат на пазара, те трябва да превъзхождат рекордьорите от предходната година поне с един процент.

Листното подхранване вече доказа важността си при решаването на различни проблеми на полето. Затова и всяка нова технология е чакана с интерес от земеделците.

Предстои най-важната част от кампанията за опазване на житните култури през вегетацията и защита на пролетните култури от болести и неприятели. Каква технология да изберем.

На специализираното селскостопанско изложение в Пловдив зърнопроизводителите се запознаха с най-новите предложения при пролетниците. Те са адекватният високотехнологичен отговор на различните предизвикателства, съпътстващи земеделското производство.

Българските земеделски производители имаха възможността на селскостопанското изложение в Пловдив да се срещнат със сръбски селекционери и да се запознаят с новостите при пролетните култури.

Хибриди с подобрени агрономически показатели и характеристики навлизат в българското земеделие. Селектирани са да отговорят от една страна на потребностите на производителите за по-висок добив, от друга - да минимизират негативното влияние на абиотичните фактори.

От това каква технология ще изберем за защита на посевите, ще зависи до висока степен добрия добив. На семинар в Пловдив, на който присъстваха близо 300 земеделски производители, бяха представени нови продукти и технологии за опазване на основните агрокултури.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.