1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФЗ публикува Контролен лист за проверка на извършения подбор на проектни предложения от МИГ

ДФЗ публикува Контролен лист за проверка на извършения подбор на проектни предложения от МИГ

Предстои публикуването на образец на административен договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ

На интернет сайта на ДФЗ е публикуван Контролен лист за проверка на извършения подбор на проектни предложения от МИГ, по които се финансират разходи от ЕЗФРСР по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие“.

При провеждането на процедурите за подбор на проектни предложения, Разплащателната агенция препоръчва на МИГ да обърнат внимание на включените в контролния лист документи и други типове проверки за доказването на изпълнението на изискванията, произтичащи от Наредба № 22 от 14.12.2015 г. за прилагане на подмярката, Постановление № 161 на МС от 04.07.2016 г. за определяне на правила за координация между управляващите органи на програмите и местните инициативни групи, и местните инициативни рибарски групи, Постановление № 162 на МС от 05.07.2016 г. за определяне на детайлни правила за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмите, финансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014 - 2020 г. и в изпълнение на „Минимални изисквания към реда за оценка на проектни предложения към стратегия за ВОМР”, утвърдени от Зам.-министър председателя на РБ, публикувани на Единния информационен портал във връзка с чл. 28, ал. 1, т. 2 от ЗУСЕСИФ.

Контролният лист може да намерите ТУК...

В страницата на ДФЗ са публикавани и образци на бизнес план и анализ - разходи ползи (финансов анализ) по подмярка 19.2, разработени съгласно Приложение № 11 към чл. 46а, ал. 1 (т. 12 и 13) от Наредба № 22, които МИГ следва да включат в насоките за кандидатстване.

Предстои публикуването и на съгласуван от ДФЗ образец на административен договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ, който също може да бъде добавен към документите по всички обяви за прием на проектни предложения.

 

Етикети ДФЗ, подбор, МИГ
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.