1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. ЗОКСИС 250 СК – новият фунгицид на Ариста ЛайфСайънс

ЗОКСИС 250 СК – новият фунгицид на Ариста ЛайфСайънс

Успешна борба с най-важните болести при зърнено-житни култури

Зоксис 250 СК е широкоспектърен фунгицид от групата на стробилурините, с регистрация в пшеница, ечемик, тритикале и ориз. Контролира брашнеста мана, ръжди, септориоза, хелминтоспориоза, листен пригор, мрежести петна по ечемика, припламване и др. Продуктът влияе ползотворно и на физиологията на културите, като подобрява фотосинтезата, забавя стареенето на листата. Растенията използват по-ефективно водата и хранителните вещества.
Дозата на приложение е 80-100 мл/дка. От фаза втори възел до край на цъфтеж при житните култури.

Зоксис с успех може да се прилага и при голям брой други култури - бобови, зеленчукови, тиквови, лукови култури и ягоди, като ефективно контролира широк спектър от гъбни болести - мани, брашнести мани, ръжди, алтернариози, сиво гниене и др.


Ариста ЛайфСайънс предлага още богата гама от продукти в зърнено-житни култури - инсектицидите Даскор и Нуреле Д, Суперсект Екстра, Суми-Алфа и Цитрин Макс. Иновацията Клиофар за борба срещу едногодишни и многогодишни широколистни плевели, високо ефективен  срещу самосевки слънчоглед, включително и от Clearfield и Express устойчиви хибриди.


Ариста ЛайфСайънс е лидер в предлагането на биостимулатори.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.