вторник, 11 Декември 2018, 06:29
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
07 Дек 2018 12:05 | Новини

През мобилно приложение може да подадете сигнали при нарушения в защитените зони от Натура 2000

Апликацията е част от създадената по проекта информационна система INCOLAB

През мобилно приложение може да подадете сигнали при нарушения в защитените зони от Натура 2000
Оцени статията
|

Чрез мобилното приложение INCOLAB гражданите ще могат да подават сигнали при нарушения в защитените зони за опазване на дивите птици Остров Вардим и Рибарници Хаджи Димитрово. Информацията ще постъпва в РИОСВ – Велико Търново и след проверка, подателят ще получава отговор за констатациите и предприетите мерки.

Приложението е достъпно чрез Google Play за всички притежатели на мобилни устройства (таблети, смартфони). То е структурирано в три различни секции: Начало, Инциденти и Видове, всяка от тях със специфична функционалност.

Андроид приложението е безплатно. То е разработено по проект „Иновативно и съвместно управление на зони от Натура 2000 в трансграничния регион на река Дунав“ Project Code 15.2.1.052, е-МS code ROBG-10, финансиран по Програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния – България, в партньорство между РИОСВ – Велико Търново и Националната служба за екологична охрана на Румъния.

Приложението е част от създадената по проекта информационна система INCOLAB, която позволява структурираното управление на цялата информация за четирите защитени природни територии, включени в проекта – BG0002018 Остров Вардим,  BG0002070 Рибарници Хаджи Димитрово, ROSPA0024 Устието на река Олт в река Дунав и ROSPA0102  Сухая.

Споделената информация ще позволи на Националната служба за екологична охрана на Румъния и на РИОСВ – Велико Търново, оптимизация на дейностите за изграждане на база данни с различни източници, записване на информация за инциденти  в защитените територии. Постъпилата информация ще подпомага на двете институции при вземане на решения и мерки в рамките на тяхната компетентност.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker