вторник, 23 Юли 2019, 16:06
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
22 Апр 2019 17:30 | Новини

Повече от петстотин деца от столични училища участват в кампанията на ИАГ „Лесовъд за един ден“

Днес събитието се състоя в дендрариума на Лесотехническия университет

Повече от петстотин деца от столични училища участват в кампанията на ИАГ „Лесовъд за един ден“
Оцени статията
|

Повече от петстотин деца от столични училища и детски градини са заявили участие да се включат до края на учебната година в кампанията „Лесовъд за един ден", която Изпълнителна агенция по горите провежда вече пета поредна година. Днес събитието се състоя в дендрариума на Лесотехническия университет и беше посветено на Деня на земята. Това беше и насоката на лесовъдските игри с акцент върху това, че всички живи същества имат незаменима стойност и всеки вид има уникална роля в сложната мрежа на живота.   

„От тези деца ще зависи бъдещето на природата и гората и е изключително важно да отговорим на нарастващия им интерес към заобикалящата ни естествена среда. Инициативата е много успешна и благодарение на усилията на нашите колеги от структурите на Агенцията и държавните предприятия тя доби популярност в цялата страна. Доказва го и големият брой участници, които само по време на Седмицата на гората бяха повече от 3000 деца в цялата страна." Това каза д-р инж. Ани Петракиева, експерт в Изпълнителна агенция по горите и преподавател по „Горска педагогика" в Лесотехническия университет.

Успехът на лесовъдските мероприятия до голяма степен се дължи на интересните и разнообразни интерактивни, образователни похвати, използвани в Горската педагогика. Лесовъдите, преминали курса прилагат методиката чрез разнообразни игри, викторини и занимания на открито, които представят растителното и животинско разнообразие на българските гори, както и богатството от екосистемни ползи, които те ни предоставят. 

 

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker