понеделник, 17 Юни 2019, 08:27
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия

Резитбата на лозята е в пълен ход

Резитбата на лозята е в пълен ход. Асмите се режат и по-късно, но не трябва да се изчаква активното сокодвижение, за да не се изтощават растенията. Изнесете и изгорете лозовите пръчки навън от лозето, подгответе терените за младо лозе.

Ако се съмнявате, че ниските температури са причинили измръзване, проверете дали това е така по следния начин: отрежете пръчки и ги оставете в помещение за 2-3 денонощия при температура 15-20°С. В направените отрези, ако има измръзвания, ще откриете тъкани с тъмнокафяво оцветяване. Измръзналите лозя режете по-късно напролет до здрава тъкан.

За задържане на ранното развитие на пъпките, докато отмине опасността от мразовете, се практикува по-късна резитба и забавяне на отгрибването. По принцип високостъблените формировки намаляват риска от късните пролетни и ранните есенни мразове.

В маточниците от средата на февруари до края на март се събират подложковите резници, които се съхраняват в помещения с температура до 2°С.

За борба с плевелите: КАСОРОН Г

КАСОРОН унищожава селективно плевелите, без да засяга съществуващите дървета и храсти. Поради това е много подходящ за производствено приложение в овощни градини, лозя и разсадници.

Доза: 6-8 кг/дка

Повече информация за препарата: Chemtura Netherlands B.V.

 

 
Обратно
eXTReMe Tracker