1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Германска транспортна фирма заведе дело

Германска транспортна фирма заведе дело

Снимка:

Регламентите за храна, вода и почивка на животните са задължителни

При транспорта на животни извън границите на Европейския съюз трябва да се спазват издадените от Брюксел правила. Това отсъди Европейският съд в Люксембург по дело, заведено от германска транспортна фирма срещу администрацията на баварския град Кемптен, съобщава dpa.

Регламентите за храна, вода и почивка на животните са задължителни, дори когато транспортът е за трети страни. В определени случаи са разрешени изключения, постанови съдът.

Общината в град Кемптен е отказала да пусне камион с живи говеда за Узбекистан, защото за една отсечка от дългото 7000 км трасе не са били предвидени места за почивка. Правилата на Европейския съюз изискват дългото транспортиране на говеда, свине, овце, кози и коне да бъде предварително одобрено от местните ветеринарни власти.

Делото е заведено от спедицията пред Баварския административен съд, който се е обърнал с молба за тълкуване към Европейския съд в Люксембург. Изключения се допускат само, когато спазването на общностните норми извън границите на Съюза е невъзможно.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.