сряда, 26 Юни 2019, 20:48
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
13 Юни 2018 17:04 | Новини

Откриват сезона на "симБиотично" - пространство на Атанасовско езеро

Мястото е в района на Бургаските солници

Откриват сезона на
Снимка: burgas.bg
Оцени статията
|

Новата за Бургас туристическа атракция "симБиотично" - пространство на Атанасовско езеро, открива летния сезон.

Мястото е в района на Бургаските солници и събира в себе си цялата вълнуваща история и всичко най-интересно за Атанасовско езеро. Стара солничарска барака е превърната в атрактивно място, където е инсталирана известната изложба "симБиотично", която може да се види, пипне, чуе и вкуси; изложбата "Сол" на Мариана Сърбова, посветена на трите бургаски езера и Черно море; обособен кът с историята на солодобива в езерото;  образователни игри за деца и кът със сувенири.

Eкипът на проект "Солта на живота", LIFE+, са избрали това различно име, защото "симБиотично" не е точно  музей, нито информационен център, а интересна смесица между двете, която информира, образова и вдъхновява посетителите. 

Организаторите канят всички да заповядат на 15 юни (петък) от 19.30 часа пред "симБиотично", когато официално ще бъде дадено началото на езерно-морските удоволствия с концерт на Таралежков и приятели.

Пространството на Атанасовско езеро това лято ще работи всеки ден от 1 юни до 1 септември (без понеделник) от 11 до 19 часа, а входът е свободен. През целия сезон ще има интересни събития, работилници за деца и възрастни, като кулминацията ще бъде на 10 август, когато ще се проведе Фестивалът на солта.

Пространството "симБиотично" е създадено в рамките на проект "Солта на живота", LIFE+.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker