1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. През декември животновъдите получават парите си за глава животно

През декември животновъдите получават парите си за глава животно

Подробности за схемите за подпомагане – само тази седмица в АГРОФОРУМ

Още в началото на предаването ще видите „Трактор на 2011 г.” – моделът Фенд 828 Vario. С какво той спечели журито на престижното изложение Ейма в Болоня, разказва Красимир Минев – търг. директор на фирма „Златекс”. Тракторът дефилира само и единствено за зрителите на АГРОФОРУМ тази седмица. И от машината-мечта за всеки фермер, ще продължим с добри новини за животновъдите, които в близките дни ще получат националните си доплащания. Схемите за подпомагане разяснява зам.-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров, който разкрива и на какво подпомагане ще разчитат фермерите от следващата година.

Няма да пропуснем да ви срещнем и с новия вносител на финландската марка трактори „Валтра”. От интервюто с Филип Лазаров – търг. директор на фирма „Варекс”, ще разберете как фирмата заслужи доверието на корпорацията AGCO, за да представлява в България и тази марка освен „Челинджър” и какви са амбициите й за най-доброто представяне на новия бранд.

Гледайте само тази седмица в АГРОФОРУМ и какви есенни грижи са положени на посевите с рапица на земеделска кооперация „Победа” в Добричка област, за да презимува успешно маслодайната култура. И още – за първи път ще видите Клиърфийлд рапица, която ще стане хит сред зърнопроизводителите, така, както това се случи с Клиърфийлд технологията за отглеждане на слънчолед. И накрая в предаването – макар и със закъснение, от началото на следващата година ще стартират плащанията по „НАТУРА 2000”. Кандидатствато ще става с общото заявление за плащане на площ и ще бъде максимално опростено. Необходимото условие за получаване на компенсаторни плащания е да бъде поет ангажимент за спазване на определении условия и забрани в земите, попадащи в „НАТУРА 2000”. Подробности около мярката разяснява Александър Атанасов – държавен експерт, дирекция „Развитие на селските райони“, МЗХ.

Вижте видео анонс на предаването ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.