1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: АГРА 2014 с рекорден брой участници и посетители

Тази седмица в АГРОФОРУМ: АГРА 2014 с рекорден брой участници и посетители

И още: Кои са успешните технологии за пролетната кампания

Активно присъствие на над 470 фирми от 22 държави отчете Международното селскостопанско изложение, което се проведе в Пловдив. Форумът демонстрира най-новите машини и технологии за ефективно производство, софтуерни решения, семена, препарати за растителна защита, финансови и консултантски услуги.

Кампанията по засяване на пролетните култури върви с пълна сила. Земеделските производители трескаво избират своите фаворите и технологии при зърнените култури, за да надградят производството си.

Тракторите се делят на няколко вида. Но най-разпространени са колесните. За тях ще поговорим сега, както и с какви машини могат да бъдат оборудвани.

Съвременните тенденции в производството на царевица са насочени към сеитбата на средно ранни хибриди. Интересен факт в последните години е, че се засилва вниманието и към по ранната царевица, а и тази, която е предназначена за силаж.

Два са основните фактора, които могат да гарантират на фермерите висок добив - доброто подхранване на растенията и надежното предпазване на културите от болести. Ето защо истинските професионалисти в земеделието никога не подценяват растителната защита и се информират за последните новости в нея.

Непредсказуемите климатични условия са сериозно изпитание за царевицата. Затова и семенарските компании влагат усилия и инвестиции в създаването на хибриди, които да устоят на капризите на времето и да гарантират успешни стопански резултати.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 08.03.-15.03.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.