1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 46 служителя в горската система показаха спортни умения и висок състезателен дух в Национално първенство по ски – алпийски дисциплини

46 служителя в горската система показаха спортни умения и висок състезателен дух в Национално първенство по ски – алпийски дисциплини

След дългогодишно прекъсване надеждата е състезанията да бъдат възобновени

В к.к. Пампорово, на писта „Стената“ се проведе Национално първенство по ски – алпийски дисциплини /гигантски слалом/ за работещите в горската система. Много емоции и висок спортен дух белязаха оспорваната надпреварата, в която взеха участие 46 състезатели. 

Националните състезания по ски спортове бяха ежегодна традиция за работещите в системата на горите. След дългогодишното им прекъсване надеждата е те да бъдат възобновени.

Служителите от Изпълнителна агенция по горите, държавните горски предприятия, регионалните дирекции по горите, Дирекция на Природен парк „Витоша“, Горска семеконтролна станция гр. София, Лесозащитна станция гр. Пловдив и НССНГ „ГОРОВЛАДЕЛЕЦ“ се състезаваха в две групи – жени и мъже, разпределени в две възрастови категории – до 40 и над 40 години. 

В категорията до 40 години при жените на първо място е Силвия Арангелова от Дирекция на Природен парк „Витоша“. Втора в класирането е Николая Никова от ТП „ДГС Широка лъка“ при ЮЦДП гр. Смолян. На трето място е Десислава Шумкова от РДГ – Смолян.

В категорията над 40 години при жените, с най-добър резултат е Албена Бобева от Изпълнителна агенция по горите. На второ място е Станка Насташова - Уюрова от НССНГ „ГОРОВЛАДЕЛЕЦ“. На трето място е отново състезателка от Изпълнителна агенция по горите – Петя Пашова.

При мъжете до 40 години, състезателят с най-добро време, класиран на първо място е Михаил Кулчаков от ТП „ДГС Места“ при ЮЗДП гр. Благоевград. Втори в надпреварата е Димитър Манджуков от ТП „ДЛС Тракия, ЮЦДП гр. Смолян. На трето място е Асен Бочуков от ЮЦДП гр. Смолян.

В категорията с най-много участници – мъже над 40 години, първото място бе отсъдено на Атанас Станков от ЮЦДП гр. Смолян. С второ време в оспорваната надпревара е Николай Стайков от ТП „ДГС Самоков“, ЮЗДП. Трети е Георги Кисьов – директор на РДГ Смолян.

Класираните на първо, второ и трето място в двете групи и категории получиха медали, а отборите с най-добри резултати на Южноцентрално държавно предприятие гр. Смолян, Изпълнителна агенция по горите и Югозападно държавно предприятие гр. Благоевград бяха наградени с купи от инж. Асен Карабов – зам.-директор на ЮЦДП и инж. Димитър Баталов – главен секретар на ИАГ. Отличени бяха и най-възрастният и най-младият състезател - Тихомир Ников от НССНГ „ГОРОВЛАДЕЛЕЦ“  и Димитър Мандуков от ТП „ДЛС Тракия“, ЮЦДП гр. Смолян. Инж. Асен Карабов поздрави призьорите и всички състезатели, като им пожела успех на професионалното поприще. Изрази всеобщата надежда, че традициите и утвърждаването на спортно-състезателния живот на българските лесовъди и работещите в системата на горите ще продължи и сплоти колегията.   

Национално първенство по ски – алпийски дисциплини /гигантски слалом/ за работещите в горската система се проведе по инициатива на Изпълнителна агенция по горите, като основен организатор бе Южноцентрално държавно предприятие гр. Смолян.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.