1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 550 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на инспектори на ИАРА в страната

550 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на инспектори на ИАРА в страната

Съставени са протоколи срещу неизвестни извършители

Иззети са общо 550 метра бракониерски мрежи и 10 бр. винтери за улов на раци при проверки на инспектори на ИАРА по реки и водоеми в страната.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич са извършили проверка на Дуранкулашко езеро. Те са открили и извадили от водата 10 бр. незаконни риболовни уреди тип “винтер” за улов на раци и 4 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 320 метра. Съставен е протокол срещу неизвестен извършител. Уредите са унищожени, а установения улов от около 2 кг раци и 7 кг таранка са върнати във водата.

Инспектори от сектори “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе и Велико Търново са извършили съвместна проверка по сигнал по река Янтра от устието й при с. Кривина до моста на реката при с. Белцов. Открити са 2 бр. бракониерски мрежи с дължина 200 метра. Риболовните уреди са иззети с констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в тях риба около 5 кг от вида каракуда е върната във водата.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Перник са извършили проверка на язовир “Студена”. При обхода на водоема е  открита бракониерска мрежа с дължина 30 метра и размер на окото 30 мм. Тя е иззета, а уловената около 8 кг каракуда е освободена и върната във водата. Съставен е протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.