1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Четири съставени акта на нарушители и иззети 500 метра бракониерски мрежи за денонощие

Четири съставени акта на нарушители и иззети 500 метра бракониерски мрежи за денонощие

Уловените риби и раци са върнати в язовирите

Инспектори от регионалните центрове “Рибарство и контрол” към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Варна, Бургас и Русе са извършили съвместна проверка на язовирите “Съединение” и “Ястребино” в област Търговище. При проверката е заловен бракониер, извършващ улов на раци. Съставен му е акт, като от него са конфискувани  15 бр. рачила и една пластмасова лодка. Инспекторите са съставили и акт на любител рибар, осъществяващ риболов с 10 въдици.

От язовирите са иззети 200 метра бракониерски мрежи и 18 бр. рачила, за които са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители. Уловените в риболовните уреди 20 кг. риба и 50 кг. раци са върнати във водите на язовирите.

При проверка на яз. “Ал. Стамболийски” инспектори от сектор “Рибарство и контрол на ИАРА Габрово и служители на Изпълнителна агенция по горите Велико Търново са заловили двама бракониери. Нарушителите са хванати в момента на поставяне на мрежите във водата. На единият бракониер Кирил Николов от Свищов е съставен акт за извършване на стопански риболов без разрешително. От него е конфискувана една гумена лодка с оборудване и 80 метра мрежи.  На другия бракониер Митко Илиев от Сухиндол е съставен акт за извършване на нощен риболов.

Инспектори на ИАРА Хасково са иззели 200 метра мрежи при проверка на язовир “Тракиец”. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в мрежите 20 кг. риба /костур и червеноперка/ е върната във водата.

При проверка на река Дунав в защитената зона на остров “Алеко”, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са иззели 15 бр. винтери и 2 бр. бракониерски мрежи с дължина 40 метра. Съставени са констативни протоколи срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.