1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Деца станаха лесовъди за един ден

Деца станаха лесовъди за един ден

Снимка:

Празник в Борисовата градина

Лесовъд за един ден” в Борисовата градина е част от Национална инициатива на държавните горски предприятия и Изпълнителна агенция по горите. Занимателни игри под същия надслов се провеждоха на територията на цялата страна на близо 200 места

С този празник се опитваме да съживим традицията, датираща още от първите години след далечната 1925 година, когато е възникнала инициативата за отбелязване Седмицата на гората със създаване на специфична социална среда и празнично настроение с мисъл за гората като източник на здраве и живот. Ако разкажем на децата повече за това как трябва да я пазим и съхраняваме и разчитаме на тяхното любопитство, нетърпение и ентусиазъм, в тяхно лице ще имаме още един съмишленик в грижата за гората днес и в бъдеще”, посочи заместник-министърът проф. Д-р Иван Палигоров.

Участие в празника взеха ученици от 4 и 5 клас. Образователни игри бяха част от заниманията. Специалисти по горска педагогика запознаха малчуганите с това как могат да определят възрастта на едно дърво, неговата височина и диаметър на стеблото, както и с много други интересни факти за дървесни видове и горски обитатели.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.