1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Георги Костов: Трябва да бъдем единни в борбата за опазване на природата

Георги Костов: Трябва да бъдем единни в борбата за опазване на природата

Снимка:

Турска делегация от Министерство на горите и водните ресурси посети страната ни

Представители на Министерство на горите и водните ресурси на Република Турция, начело със заместник-министър Мустафа Елдемир, бяха гости на българските си колеги. 

„Трябва да бъдем единни в борбата за опазване на природата и ефективното опазване и развитие на горите и горския сектор“, каза доц. Георги Костов -  зам.-министър на земеделието и храните, в приветствието си към делегацията. Двете страни изразиха готовност за обмяна на опит и синхронизиране на действията си в стремежа за опазване на горския ресурс. 

„В съвременните условия ефективното опазване на горските екосистеми не може да се осъществи в границите на отделните държави. Поради това сътрудничеството в рамките на Балканския полуостров се превръща в необходима предпоставка за постигане на устойчиво и многофункционално управление на горите”, каза инж. Тони Кръстев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите, по време на проведените разговори. 

Срещата се състоя на територията на РДГ Пловдив, като гостите бяха запознати с административното и териториално устройство, обема, запаса, ползването и контрола в горите на територията на дирекцията, както и на държавното предприятие в гр. Смолян.

Проведоха се дискусии относно начина на стопанисване на горите и дивеча у нас като и от двете страни беше заявено желание за бъдещи контакти и сътрудничество по отношение на съвместни проекти на територията на двете държави.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.