1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. ИАГ засилва контрола по горите

ИАГ засилва контрола по горите

Горските инспектори от РДГ във Велико Търново са извършили над 1600 проверки от началото на годината

Засилен контрол върху горските територии извършват инспекторите в цялата страна, съобщиха от Агенцията по горите. За миналата седмица са направени 3400 проверки за спазване на разпоредбите на Законите за горите, лова и рибарството. Горските инспектори са съставили 191 акта за административни нарушения.

Най-честите нарушения са транспортиране, придобиване, съхраняване и преработване на немаркирана дървесина и непридружена с превозен билет. Често системите за видеонаблюдение в обектите са неработещи, което е друго погазване на закона. Инспектори от Регионалната дирекция по горите във Велико Търново са спрели сечта в 6 обекта за добив на дървесина в територията на звеното.

Горските инспектори от Регионалната дирекция по горите във Велико Търново са извършили над 1600 проверки от началото на годината. 

Проверките на служителите, които са ангажирани с контрол в горските територии продължават през цялата година. Провеждат се и съвместни проверки с инспектори от Агенцията по рибарство и аквакултури.

Автор: Данаил Андреев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.