1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАГ заловиха трима нарушители и 9 куб. незаконна дървесина

Инспектори на ИАГ заловиха трима нарушители и 9 куб. незаконна дървесина

Снимка:

Нарушителите са задържани в полицията

Трима нарушители на Закона за горите заловиха горски служители на Изпълнителна агенция по горите при акция в района на Ботевград.

Проверяващите са реагирали на сигнал като засекли автомобила на един от нарушителите в горска територия в землището на с. Новачене. В близост до автомобила е констатирано наличие на около 2 куб. незаконна дървесина. Бракониерът се опитал да избяга като не се подчинил на сигнала за проверка от страна на горските служители. След кратко преследване и намесата на РУ на полицията в Ботевград той бил задържан. Нарушителят не е представил никакви документи за самоличност и документи на автомобила. След проверка се оказало, че превозното средство е с номера на друг автомобил.

Други двама нарушители са задържани в също в землището на с. Новачене. Бракониерите са хванати с 4 куб. метра немаркирана дървесина. Тримата нарушители са задържани от полицията.  

По-късно при проверка в района на с. Новачене горските служители са задържали 6 куб. м. дървесина в частен двор. Дървесината е била немаркирана и без необходимите документи. 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.