1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Пловдив извършват масирани проверки по водоеми

Инспектори на ИАРА Пловдив извършват масирани проверки по водоеми

От язовир “Пясъчник” е иззета 300 метра бракониерска мрежа и са съставени 2 акта на нарушители

От язовир “Пясъчник” е иззета 300 метра бракониерска мрежа и са съставени 2 акта на нарушители.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Пловдив с представители на рибарски сдружения от региона извършват масирани проверки по водоеми в цялата област.

При проверка на яз. “Пясъчник” са съставени 2 акта на любители рибари за улов без риболовен билет. Единият рибар, като е видял проверяващите е тръгнал да бяга, но инспекторите на ИАРА са го заловили със скутер.

От язовира инспекторите на ИАРА са извадили и 300 метра бракониерска мрежа заложена на дъното на водоема. Мрежата е на неизвестен извършител за която е съставен констативен протокол. В мрежата са били оплетени 7-8 големи шарана по 1.5 кг всеки.

Проверките на ИАРА Пловдив продължават и всички граждани и любители рибари могат да сигнализират за нарушения.

От ИАРА Пловдив информираха, че Първомайският районен съд е излязъл с решение за налагане на максимална глоба в размер на 4 000 лв. на бракониер от Чирпан за улов на риба с електрошок. Делото срещу бракониера се води повече от 1 година.


100 метра бракониерски мрежи са иззети от язовир “Въча”

Снощи е извършена нощна проверка на язовир “Въча” от инспектори на ИАРА Смолян. Проверката е била по вода и суша. От язовира са извадени 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 100 метра. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.