1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА са съставили 13 акта за нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите

Инспектори на ИАРА са съставили 13 акта за нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите

Уловената риба – 30 кг. сребриста каракуда е върната във водата

 

Съставени са 13 акта за нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите при проверки на инспектори на ИАРА.

По сигнал, инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана съвместно с представители на РУ на МВР-Монтана са извършили проверка на язовир „Змеевец“ до с.Стубел, община Монтана. Там е заловен нарушител, извършващ стопански риболов с гриб. На  нарушителя е съставен акт, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/, като риболовния уред – гриб с дължина 25 метра е конфискуван. Уловената риба – 30 кг. сребриста каракуда е върната във водата.

Инспектори  от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверки за нерегламентирана продажба на риба и по лимани и езера в региона. При проверка на общинския пазар в района на с.Семерджиево е хванато лице, извършващо нерегламентирана продажба на риба. На нарушителя е съставен акт за продажба на риба без документи за произход и първа продажба, съгласно ЗРА. Съвместно със служители от служба КООРС, инспекторите са извършили нощна проверка на езеро «Липник». Там са съставени два акта на лица, извършващи любителски риболов в тъмната част на денонощието. По сигнал, служителите на ИАРА Русе са проверили лиманите ДДФ и «Пристанище Изток», като нарушения не са констатирани.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра са извършили проверки по язовири в област Силистра, ЗМ “Калимок-Бръшлен” и по река Дунав на лица извършващи риболов. Установени 9 нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/, за което са съставени и 9 акта. В защитена местност “Калимок-Бръшлен” е открит мрежест уред, който е иззет с протокол срещу неизвестен нарушител и в последствие унищожен.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.