1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Варна са хванали бракониер на язовир “Цонево”

Инспектори на ИАРА Варна са хванали бракониер на язовир “Цонево”

На лицето е съставен акт за извършване на стопански улов във водоема и с лодка без регистрация

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Варна са извършили проверки по водоеми в региона, както и за нерегламентирана продажба на риба.

При съвместна проверка на река Шкорпиловска със служители от Управление “Полиция” в гр. Долни чифлик е съставен акт на лице за извършване на любителски риболов с въдица с монтирана кука без да притежава риболовен билет.

Служителите на ИАРА Варна са извършили проверка по суша и вода на язовир “Цонево”. При обхода на водоема е забелязан нарушител, извършващ незаконен риболов. Бракониерът е хванат. На лицето е съставен акт за извършване на стопански улов във водоема и с лодка без регистрация. Уловената около 2 кг. риба – каракуда е върната обратно във водата. От нарушителя са иззети и 50 метра хрилни мрежи.

При продължилия обход на язовира с патрулна лодка “ИАРА 31” са открити и извадени от водата около 50 метра бракониерски хрилни мрежи. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспекторите на ИАРА Варна са хванали и нарушител, извършващ нерегламентирана продажба на риба. В района на подлеза на ж.п. гара – Варна, контролните органи са съставили един акт на лице за продажба на риба от вида салака /балтийска трицона/ без необходимите документи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.