1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са близо два километра бракониерски мрежи от язовири

Иззети са близо два километра бракониерски мрежи от язовири

Инспектори от ИАРА Хасково са съставили 10 акта на нарушители през почивните дни

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Сливен и служители на Изпълнителна агенция по горите Сливен са извършили проверка на язовир “Жребчево”. От язовира са извадени 1,5 км бракониерски мрежи. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител. Инспекторите са успели да пуснат в язовира уловената в мрежите около 40 кг. риба /каракуда, платика, червеноперка/. При проверката инспекторите са забелязали и трима бракониери от ромски произход, които се готвят да пускат мрежи в язовира. Нарушителите са видели служителите на ИАРА и са успели да избягат.

6 акта на любители рибари са съставили инспектори на ИАРА Хасково при проверка на язовир “Ивайловград”. Актовете са за улов с повече въдици и за риболов без билети. От язовира са извадени и една бракониерска мрежа с дължина 40 метра и 1 бр. сара – 50 метра. Съставени са констативни протоколи на неизвестен извършител. 

Инспекторите от ИАРА Хасково са съставили и 4 акта на бракониери за извършване на стопански риболов без разрешително на язовир “Дълбокото дере”, край Хасково. От тях са иззети 2 бр. мрежи с обща дължина 130 метра.

При проверка на язовир “Искър”, инспектори от ИАРА София –област са иззели 6 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 300 метра и два риболовни уреда тип “комбайна” с по 30 куки. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловените маломерни сомчета в комбайните и около 13-те кг. риба в мрежите са върнати във водите на язовира.  

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.