1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Явор Недев взе участие в извънредното общо събрание на „БГ ФИШ”

Явор Недев взе участие в извънредното общо събрание на „БГ ФИШ”

Снимка:

Обсъдени са проблемите в усвояването на квотата за улов на калкана за 2010 г.

Изпълнителният директор на ИАРА  г-н Явор Недев взе участие в извънредното общо събрание на Асоциацията на производителите на рибни продукти „БГ ФИШ” в Каварна. От страна на ИАРА на събранието присъстваха и г-н Продан Проданов, ръководител на Регионален център „Рибарство и контрол – Североизточна  България”,  г-н Янчо Янев, ръководител на Регионален център „Рибарство и контрол – Югоизточна България” и началник-сектор “Рибарство и Контрол” Добрич – Атанас Чолаков.

Явор Недев проведе свободна дискусия с членовете на „БГ ФИШ”. На нея той представи предстоящите промени в Закона за рибарството и аквакултурите. Изпълнителният директор на ИАРА информира представителите на асоциацията относно доклада за оценка на съответствие на Оперативна програма за развитие на сектор «Рибарство», като изрази очакване, че в края на ноември ОП «Рибарство» ще получи чаканата от 4 години оценка за съответствие.

По време на дискусията бяха обсъдени проблемите в усвояването на квотата за улов на калкана за 2010 г.  и  други текущи за бранша въпроси. Бяха набелязани конкретни мерки за бъдещи съвместни действия с браншовите асоциации.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.