1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. 500 обекта са проверени от инспекторите на ОДБХ - Благоевград

500 обекта са проверени от инспекторите на ОДБХ - Благоевград

Инспекциите са в рамките на кампанията "Храните под контрол 24/30"

500 обекта са  проверени от инспекторите на Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград в рамките на кампанията "Храните под контрол 24/30", предаде Дарик радио.

Инспекции са извършени в 399 обекта за търговия на дребно с храни и обекти за обществено хранене, 17 склада за търговия на едро с храни от животински произход и 81 предприятия.

Проверките са на основание заповеди на изпълнителния директор на БАБХ за извършване на засилен контрол във връзка с религиозните и официални празници в страната.

Всички инспектирани обекти са регистрирани, съгласно чл. 12 от Закона за храните, сочат резултатите от проверките. В повечето от проверените места храните са правилно етикетирани, съхранени са, съгласно указанията, дадени от производителя, придружени са от необходимите търговски документи, информират от ОБДХ-Благоевград.

При проверките са констатирани предимно несъответствия по сградов фонд и оборудване и етикетиране на продуктите. За нарушенията са издадени 25 предписания, съставени са 10 акта.

Особено внимание се обръща на традиционните за празниците храни, които потребителите консумират в този период на годината, като се следи за произхода, срока на годност и условия на съхранение на продуктите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.