1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. БАБХ извърши 2122 допълнителни проверки във връзка с официалния празник 24-ти май

БАБХ извърши 2122 допълнителни проверки във връзка с официалния празник 24-ти май

ОДБХ Шумен преустанови дейността на два нерегламентирани обекта

Във връзка с официалния празник 24-ти май, Българската агенция по безопасност на храните предприе засилени проверки в обекти за производство и търговия с храни. За периода от 20 до 24 май 2013 година включително, инспекторите от отделите “Контрол на храни” при съответната Областна дирекция по безопасност на храните извършиха 2122 броя допълнителни проверки.

В резултат на засилените проверки са издадени 87 Предписания за отстраняване на констатирани несъответствия, съставени са 41 Акта за установяване на административно нарушение, като един обект, находящ се на територията на област Смолян е с временно преустановена дейност. След констатирани несъответствия са възбранени и бракувани 1402 килограма хранителни продукти и 417 яйца.

Във връзка с официалния текущ контрол инспекторите в страната са извършили 4250 планирани проверки, при които са издадени 259 Предписания, съставени са 45 Акта за установяване на административно нарушение, възбранени и бракувани са 396 килограма храни.

Инспектори към Областна дирекция по безопасност на храните, град Шумен са преустановили дейността на обект – щанд за варена царевица, който е бил без регистрация по смисъла на Закона за храните, както и на склад за търговия на безалкохолни напитки, който също не е бил регистриран по смисъла на действащото законодателство. За търговия с препарати за растителна защита в нерегламентиран обект и без разрешително е съставен Акт за установяване на административно нарушение, а след подаден сигнал инспекторите от отдел „Контрол на храните” към ОДБХ Шумен са установили и нерегламентирана продажба на храни, като са бракували 30 яйца.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.