1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Днес приключва раздаването на хранителни помощи от първия транш на Европейските интервенционни запаси

Днес приключва раздаването на хранителни помощи от първия транш на Европейските интервенционни запаси

Хранителните пакети съдържат по 12 килограма от 9 различни продукта от първа необходимост

Днес, 2 октомври, приключва раздаването на хранителните помощи от първия транш на Европейските интервенционни запаси. Хранителните пакети съдържат по 12 килограма от 9 различни продукта от първа необходимост. От БЧК уточняват, че правоимащите, които не са се явили в пунктовете за първия транш, не го губят и могат да получат продуктите при втория транш.

Общо 12 500 души във Врачанска област имат право на хранителната помощ от Европейския съюз. Около 80 процента от включените в списъка граждани вече са получили продуктите от първия транш. Няма жалби и сигнали за развалени или негодни храни. Прави впечатление, че най-активни са хората от малките общини, където помощите са раздадени стопроцентово, докато във Враца процентът е около 50, информира БНТ.

Добрата новина е, че хората, включени в списъците, ще могат да вземат и пакетите си от първия транш заедно с помощите от втория. Тогава ще се раздават общо 15 вида продукта от първа необходимост. Разширява се и базата за подпомагане, като тази година допълнително са включени семействата с отпусната помощ за първокласници, асистентите на хора с увреждания и получилите еднократна социална помощ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.