1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Гигантска зеленчукова градина в Ню Йорк

Гигантска зеленчукова градина в Ню Йорк

Това е първият от шест проекта, имащи за цел да се борят със затлъстяването

Кметството на Ню Йорк откри тази седмица гигантска зеленчукова градина в квартал HLM на града. Това е първият от шест проекта, имащи за цел да се борят със затлъстяването, като направят плодовете и зеленчуците по-достъпни за хората, предаде АФП.

Градината с площ 4 000 км. м се намира в Ред Хук, в района на Бруклин. Тази градска зеленчукова градина ще позволи на хората да имат достъп до здравословни продукти, обясни заместничката на кмета по въпросите на здравето Линда Гибс. Тя ще предостави на младите и път към образование и реализация, добави тя в комюнике.

Някои от зеленчуците ще се раздават на социално слаби семейства, а други щ се продават, за да може градината да продължи да функционира, отбелязва БГНЕС. Тя ще служи и като образователен център и център за професионална квалификация. Това е най-новата инициатива на кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърт в борбата срещу затлъстяването. Половината от пълнолетните нюйоркчани са с наднормено тегло - 34% или със затлъстяване - 22%. Още в детската градина всяко пето дете е със затлъстяване, посочват от кметството. По-засегнати са социално слабите семейства.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.