1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Хляб по стандарт „България“ на пазара за Велики четвъртък

Хляб по стандарт „България“ на пазара за Велики четвъртък

БАБХ продължава проверките по търговските мрежи за качеството и безопасността на храните около Великден и Гергьовден

В четвъртък се очаква да излезе на пазара първата партида от новия хляб по стандарт „България“. Това съобщи директорът на Българската агенция по храните д-р Йордан Войнов. Той даде отчет за първите два месеца от дейността на Българската агенция по безопасност на храните.

За два месеца от дейността на Българската агенция по безопасност на храните инспекторите са заловили няколко стотин животни без регистрация, които след преглед ще бъдат убити и предоставени за консумация на социалните домове в страната, обясни директорът на агенцията д-р Йордан Войнов.

Той припомни, че се работи активно със социалното министерство и до момента от агенцията са предоставили за домове в страната 346 агнета и 16 тона пилешки бутчета. Шефът на агенцията за храните обеща и в бъдеще храните, които се конфискуват, след лабораторни изследвания да бъдат предоставяни в такива заведения. Храните с нерегламентиран произход ще бъдат унищожавани в екарисаж, категоричен е Войнов.

От агенцията припомниха, че продължават с проверките по търговските мрежи за качеството и безопасността на храните около Великден и Гергьовден.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.