1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Хлябът няма да поскъпва

Хлябът няма да поскъпва

Всеки от големите индустриални производители ще потърси вътрешни резерви за компенсиране на увеличените производствени разходи

За момента доставната цена на хляба няма да бъде променяна въпреки поскъпването на газа, заявиха от Управителния съвет на Браншовата камара на индустриалните хлебопроизводители и сладкари в България, чиито членове произвеждат над 80% от насъщния у нас. По-високата цена на природния газ ще засегне 60% от хлебозаводите, които работят на газ и ще оскъпи производството на един хляб с около 1 стотинка.

Всеки от големите индустриални производители ще потърси вътрешни резерви за компенсиране на увеличените производствени разходи, обещават от Браншовата камара на индустриалните хлебопроизводители и сладкари в България, откъдето ще се разработи и предложение за нов български държавен стандарт за хляба. Тези промени се налагат, за да се спре спекулацията с качеството и стойностите за основните видове хляб, в това число объркването на крайните потребители в техния избор. Гост на заседанието на Управителния съвет беше председателят на Парламентарната комисия по земеделие и гори Десислава Танева във връзка с обсъждането на проекта за Закон за браншовите организации, преди предстоящото му внасяне в пленарната зала на Народното събрание.

 

Етикети хляб, цена, газ
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.