1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Кампания срещу затлъстяването стартира в Перник

Кампания срещу затлъстяването стартира в Перник

Целта е да се насърчат младите хора да направят своят избор за здравословно хранене и подходяща двигателна активност

Кампания срещу затлъстяването започва от днес в Перник, съобщиха от РИОКОЗ. Тя е под надслов „Живей активно и здравословно!". Кампанията ще продължи до края на месеца.

Целта е да се насърчат младите хора да направят своят избор за здравословно хранене и подходяща двигателна активност, като им се предостави информация за положителните ефекти върху здравето. Да се информират за различните хранителни разстройства в това число затлъстяването като рисков за здравето фактор.

В сградата на РИОКОЗ - Перник ще бъде оформен тематичен кът с информационни материали, предназначени за гражданите. В рамките на кампанията ще се организират и проведат дискусии в училища от региона. В понеделник ще се проведе измерване и анализ на телесения състав, а на 16 ноември от 9 до 12.30 часа д-р Мария Николова - специалист по хранене и диететика в София, ще консултира желаещите относно здравословното хранене. Консултациите, както и анализиране на телесния състав - тегло, мазнини, вода в организма, мускулна маса, тип структура на тялото, както и основната обмяна са безплатни и ще се проведат в НЧ „Искра". На 16 ноември от 14 часа в професионалната гимназия „Св. Ив. Рилски" ще се проведе лекция за здравословното хранене от д-р Мария Николова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.