1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. ОДБХ - Варна проверява продажбата на суши по интернет

ОДБХ - Варна проверява продажбата на суши по интернет

Офертата за екзотичната храна била с промоционална, съмнително ниска цена

Няколко сигнала за нередности при продажба на суши по интернет са постъпили в Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) - Варна. Офертата за екзотичната храна била с промоционална, съмнително ниска цена, обясни за Дарик д-р Живка Манева, директор на ОДБХ - Варна.

Хранителните инспектори направили връзка с фирмата, която стои зад офертата. Доставчикът отказал да предостави сушито в обект за хранене. От фирмата отговорили уклончиво на въпрос къде се намира производителят. Тази информация не е била официално обявена, което е абсолютно недопустимо, обясни д-р Манева.

Установено е, че фирмата производител се намира в София. Случаят е прехвърлен по компетенсност на столичната дирекция по безопасност на храните.

Клиентите имат право да знаят къде се произвежда хранителния продукт и къде е регистрацията на производителя. В противен случай тези храни се оказват с неизвестен произход, посочи шефът на ОДБХ - Варна.

От Агенцията по безопасност на храните припомнят, че съгласно изискванията на чл. 12 от Закона за храните „производство и търговия с храни в страната се извършва само в обекти, регистрирани по реда на този закон". Здравето на крайния потребител зависи както от отговорностите на производители и търговци, така и от личния му избор при закупуване и консумиране на храни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.