1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Прокуратурата ангажира Агенцията по храните с постоянно осъществяване на контролна дейност

Прокуратурата ангажира Агенцията по храните с постоянно осъществяване на контролна дейност

Общо 10 921 бр. проверки са извършени от БАБХ в производствени предприятия и обекти за търговия на едро и търговия на дребно

Върховната административна прокуратура обобщи резултатите от проведените в периода от 4 април 2011 г. до 6 май 2011 г. проверки по спазване на изискванията на Закона за храните за качество, безопасност, етикетиране и др. на храни от животински и неживотински произход и главно: зърнени храни и храни на зърнена основа /хляб, хлебни изделия, козунаци/, месо и месни произведения, яйца и яйчни продукти, пресни плодове, сурови зеленчуци и др. Това съобщиха от прокуратурата.

Проверките бяха възложени от Върховната административна прокуратура на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните.

При общо 10 921 бр. проверки в производствени предприятия и обекти за търговия на едро и търговия на дребно от Българската агенция по безопасност на храните са констатирани множество несъответствия, за които са връчени 759 бр. предписания за отстраняването им, съставени са 345 акта за установяване на административно нарушение, предприети са възбрана и бракуване на 41 141 кг хранителни продукти и са затворени 40 обекти.

Вследствие извършените констатации, Върховната административна прокуратура упражни правомощията си по закона, като ангажира изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните с постоянното осъществяване на контролно-санкционната дейност при нарушения на закона в посочените области.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.