1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. „София ВЕГ Фест”

„София ВЕГ Фест”

Културният фестивал има за цел да информира, образова и популяризира здравословния начин на живот

От 28 май до 1 юни в София ще има „София ВЕГ Фест” - това e културен фестивал, имащ за цел да информира, образова и популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти.

„София ВЕГ Фест“ е естествен резултат от обществените и световни тенденции към промяна в начина ни на живот към по-здравословен и в по-близък контакт с Природата, както и от потребността от създаване на здравословни навици в децата и подрастващите. Също, цели да ангажира техните родители в създаването и поддържането на устойчива и здравословна среда на живот и развитие на децата от най-ранна възраст.

Защото именно такива са хората, които определят себе си като веган – подкрепящи изцяло екологичния, здравословен и природосъобразен начин на живот. Хора, които не използват в ежедневието си животински продукти и продукти с/от животински съставки – нито в храната, нито в козметиката, в медицината, изкуството, в облеклото и в други предмети от бита.

Ще бъдат представени веган-гастро изкушения от ресторантчетата, обособени за гостите на феста. Програмата включва и представяне на различни продукти, които са изцяло веган –храна, козметика, стоки за бита, изкуство.

Участници в събитието са фирми, неправителствени организации, спортни и арт дружества, творци, ученици и студенти.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.