1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Защо млекопреработвателният бранш настоява за по-нисък ДДС за млечните продукти

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Защо млекопреработвателният бранш настоява за по-нисък ДДС за млечните продукти

И още: Италианска марка зърнокомбайни – с нов дистрибутор на българския пазар

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще научите какви ще бъдат акцентите в предстоящия трети Национален агросеминар на НАЗ, който ще се проведе от 28 до 30 ноември в Пловдив. На семинара, който тази година ще протече под мотото „НАЗ – работим за Вас“, се очаква да присъстват много официални лица от българските институции от изпълнителната и законодателната власт, както и чуждестранни гости от Холандия и САЩ.

Съсредоточаването на няколко основни марки техника при определен дистрибутор е в помощ на земеделските производители при търсене на комплексно оборудване. Следвайки тази тенденция, в центровете на Варекс до комбайните Челинджър ще се наредят и зърноприбиращите машини Лаверда.

Мултифункционално земеделие и социално фермерство са сравнително нови за страната ни понятия. Какво означават те, какъв е опитът на Европа в тази насока и приложим ли е той и у нас – вижте само в АГРОФОРУМ.

Тази седмица присъстваме на полева демонстрация, на която беше показано как японската агротехника достига все по-високи нива на производителност и комфорт. На поле край Тервел в действие бяха показани както най-новите и мощни трактори М 135 GX, M 110 GX и М 9960, така и добре познатите и наложени на пазара М 108 S и M 9540.

В град Варна се провежда Десетият юбилеен фестивал на меда. Наш екип се срещна с пчелари от региона, които споделиха своите притеснения за липсата на подпомагане на бранша в следващите 7 години.

По-нисък ДДС за млечните продукти, по-стабилни цени, повече пари в държавната хазна. Това е искането на браншовите организации. Категоричното им мнение е, че намаляването на ставката ще осигури на българските продукти по-голяма конкурентоспособност.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 02.11.-09.11.2013 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.