Изследването е било проведено в Центъра за човешко хранене и в него участие са взели 15 000 души
Експерти от САЩ достигнаха до заключението, че редовното ядене на царевица набавя на човешкия организъм всички необходими витамини. Тя защитава човека от различни болести, включително диабет.
Изследването е било проведено в Центъра за човешко хранене и в него участие са взели 15 000 души. Специалистите анализирали хранителните предпочитания на доброволците и общото им здравословно състояние, посочва БГНЕС.
Резултатите показват, че хората, които ядат царевица всеки ден си набавят с 22 процента повече от полезните за организма влакна, които са задължителни при правилна и здравословна диета.
Царевицата е богата на въглехидрати, магнезий, фолиева киселина, протеини и други много важни хранителни вещества и намалява риска от сърдечни заболявания.