1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. В Бургас пускат в продажба бял хляб по стандарт „България”

В Бургас пускат в продажба бял хляб по стандарт „България”

Грамажът ще се запази същия - 650 грама

Общинското предприятие "Хляб и хлебни изделия” пуска в продажба от четвъртък бял хляб по стандарт „България”. Пред радио „Фокус” управителят на предприятието Димитър Георгиев посочи, че новият хляб няма съществено да се различава от този, който сега се продава, разликата е само в брашното, което сега ще бъде произведено също по стандарт в регистрирана мелница.

„И това всъщност ще доведе до оскъпяване, но аз не предвиждам повече от 10 ст. да бъде разликата между хляба, който сега купуват потребителите, и този с утвърдения стандарт. Хлябът по стандарт трябва да е от мая, вода и сол и брашно. Това са съставките на хляба и в резултат се получава един по-добър хляб, като ние вече направихме нулева серия, която пуснахме пробно на колегите”, каза още Георгиев. Грамажът ще се запази същия - 650 грама.

Що се отнася до съвместния с община Бургас проект за изграждане на детска млечна кухня и социален патронаж в к-с „Меден рудник” в сграда на общинското предприятия, Георгиев посочи, че нещата вървят по график. Вече е избрана фирма-изпълнител, която ще извърши преустройството и предстои подписване на договор, и начало на самото строителство. Директорът на „Хляб и хлебни изделия” изрази надеждата си до няколко седмици да бъде направена първа копка, с което реално да започне строителство и обекта до края на годината да бъде завършен.

Общинската фирма "Хляб и хлебни изделия" ЕООД е първият производител в Бургас, който стартира производство на бял хляб по утвърден стандарт "България".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.