Цената на агнетата в региона е 5-6 лева за килограм
Нараства броят на хората в Пазарджишка област, които си купуват живи агнета от селата, за да са сигурни, че месото е прясно и качествено, информира Румен Георгиев, председател на Асоциацията на млекопроизводителите в Пазарджишка област предаде радио „Фокус”. Потребителите се опасяват, че агнешкото месо, което се внася отвън, в повечето случаи е некачествено. Аз не съм експерт, за да кажа със сигурност, но съм убеден, че каквото е влязло отвън, нищо не е с екстра качество, допълни Георгиев. Той посъветва хората да си купуват от нашето агнешко, защото има достатъчно агнета през тази година в България, както и да не се ловят на уловки на продавачи, които предлагат вносно месо с български етикет.
Единствената гаранция, че агнето е българско, е да се купи от селата, както се прави масово тази година, каза още Румен Георгиев. Според него, домашни агнета се купуват много и на пазара в пазарджишкото село Черногорово цената им е 5-6 лева за килограм. Той даде за пример, че само за една седмица в едно от пазарджишките села има над 50 запазени живи агнета за Великденските празници. Четири фирми-производителки на хранителни продукти от Хасково ще получат специален знак за качество.