1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 520 метра бракониерски мрежи иззети от язовирите “Ивайловград” и “Тракиец”

520 метра бракониерски мрежи иззети от язовирите “Ивайловград” и “Тракиец”

За иззетите уреди е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител

На 14.05.2010 година инспектори от Териториалното звено на ИАРА Хасково са извършили проверки на язовирите “Ивайловград” и “Тракиец”.
От язовир “Ивайловград” инспекторите са извадили 8 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 420 метра. Уловената в тях 130 кг. риба /шаран/ е върната в язовира.  При проверката на язовир “Тракиец” са иззети 2 бр. мрежи с обща дължина 100 метра. Там също инспекторите са успели да върнат уловената 15 кг. риба /каракуда/ във водите на язовира.  Конфискуваните мрежи са на неизвестни нарушители и са съставени констативни протоколи.

Конфискувани незаконни кърмаци от река Дунав. Три комплекта кърмаци /риболовни уреди за улов на есетрови риби/ са били конфискувани от служители на Териториалното звено на ИАРА Враца, по козлодуйското поречие на Дунав. Акцията се е състояла през последните дни. На забранените риболовни уреди не е имало улов. Те са били заложени в района на 698-ми километър на реката. Кърмаците са забранени, като нехуманно средство за риболов. Цената на един комплект излиза около 400 лв.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.